TESTIRAJTE VAŠ IQ: Kada majmun pokrene zupčanik, koja oznaka će biti prva pogođena, 1 ili 2?

Rješavanje znanstvenih mozgalica može biti zabavan i privlačan način učenja i kritičkog razmišljanja o znanstvenim konceptima i fenomenima. Može vam pomoći da razvijete svoje vještine rješavanja problema i kreativno razmišljate, kao i da produbite svoje razumijevanje znanosti i načina na koji ona funkcionira. Osim toga, rješavanje znanstvenih mozgalica može biti sjajan način da izazovete sami sebe i da svoj um održite aktivnim i oštrim. U konačnici, cilj znanosti je razumjeti i objasniti prirodni svijet, a rješavanje znanstvenih zagonetki može biti koristan i ugodan način da doprinesete tom razumijevanju.

Danas imamo novu mozgalicu za vas.

Pogledajte ovu fotografiju:

Mozgalica glasi:

Kada majmun pokrene zupčanik, imate naglašeno na koju stranu će se zarotirati, koja oznaka će biti prva pogođena, 1 ili 2?

Prije nego dođete do rješenja želimo vas podsjetiti šta su to zupčanici i na koji način oni rade.

Zupčanici su mehanički uređaji koji se koriste za prijenos snage i gibanja između dva ili više strojnih elemenata. Oni rade tako da se međusobno spajaju i prenose moment (rotacijsku silu) s jednog zupčanika na drugi.

Kao što znamo, zupčanici u kontaktu uvijek će se okretati u suprotnim smjerovima.

Sada se skoncetrirajte i imajte na umu da se uvijek kreću u suprotnim smjerovima.

Na osnovu navedenih detalja, i da se zupčanici uvijek kreću u suprotnim smjerovima, točan odgovor je 2

Ukoliko ste odgovorili točno vodeći se svim podacima, a ne nasumičnim odgovorom, onda je vaš IQ iznad prosjeka, što znači da se nalazite u skupini od 2% ljudi na svijetu!