Rođena je kao PORCELANSKA LUTKA, i svi su prognozirali da će ŽIVJETI 1 GODINU, danas ima 15 i ovako izgleda!

Charlotte Garside je neobična mlada dama koja hrabro suprotstavlja svim predviđanjima medicinskih stručnjaka, uprkos svim izazovima koje joj je donijelo rijetko stanje koje je imala od rođenja. Njena nevjerojatna životna priča počinje 2008. godine, kada je rođena sa samo 30 grama te je mjerila samo 25 centimetara u dužinu, što je dovelo do toga da je proglašena najmanjom djevojčicom na svijetu.

Šta se zapravo dogodilo?

Emma Newman i Scott Garside su 2007. godine radosno iščekivali Eminu trudnoću i dolazak njihovog četvrtog djeteta. Međutim, trudnoća je iznenada prekinuta četiri tjedna prije termina, a na svijet je stigla djevojčica sa rijetkim genetskim poremećajem. Simptomi koje su liječnici vidjeli kod Charlotte nisu bili nikada ranije viđeni zajedno kod jednog pacijenta, što je dovelo do toga da stručnjaci moraju dati službeno ime toj bolesti – “primordijalna patuljastost.”

Charlottini roditelji su odmah znali da će njihova kćerka biti posebna, čak i unatoč svojim izazovima. Kroz godine, prošla je kroz brojne liječničke preglede, testove i skeniranja, ali je uvijek ostala snažna i hrabra.

Njena majka Ema se prisjeća trenutka kada je prvi put vidjela svoju četvrtu kćerku i shvatila koliko je mala da je mogla stati u njen džep, a pelene su joj bile veličine kreditne kartice. Međutim, Charlotte je pokazala nevjerojatnu hrabrost i odlučnost u suočavanju s izazovima.

Charlotte je rasla i razvijala se, unatoč svojoj nevjerojatnoj visini od samo 58 centimetara sa dvije godine. Kroz teškoće, uspjela je prevladati sve prepreke i postala izuzetno oštroumna osoba s istančanim umom i sposobnošću opažanja. Svojom vedrinom i pozitivnim stavom, Charlotte je osvojila srca svih oko sebe.

Dok su liječnici prvotno predviđali da neće preživjeti duže od godine dana, Charlotte je proslavila svoj 15. rođendan, što je jasan dokaz da je njena volja za životom nepokolebljiva.

Charlotte Garside je postala inspiracija za svoju obitelj i sve one koji je poznaju, prenosi stil.kurir.rs. Njena priča podsjeća nas na snagu ljudskog duha i hrabrost da se suočimo s izazovima koje život donosi.