Oni su najbogatija obitelj na svijetu, ali kriju najveće mračne tajne koje ne možete ni zamisliti!

Sve je počelo s jednim vizionarom koji je usmjerio svoju sreću prema stvaranju ogromnog bogatstva, a to bogatstvo ostalo je s obitelji Rothschild, obitelji koja se smatra najbogatijom obitelji svih vremena. Njihov utjecaj bio je globalan, a sudjelovali su u ključnim trenucima 20. stoljeća.

Upoznajte obitelj Rothschild

Obitelj Rothschild oduvijek je bila obavijena velom tajanstvenosti, a mnogo se malo znalo o njihovim aktivnostima i utjecaju. Iako je njihova moć s vremenom oslabila, ostali su zagonetni, prenosi express.24sata.hr. No, to nije spriječilo stvaranje različitih teorija zavjere o njima.

Mnogi vjeruju da su članovi obitelji Rothschild povezani s Novim svjetskim poretkom i manipuliraju ljudima poput marioneta, leteći crnim helikopterima iznad naših domova. Najpoznatija činjenica o ovoj obitelji je njezino bogatstvo, no postoje i intrigantne i mračne priče koje ih okružuju.

Duga povijest incesta

Kada obitelj raspolaže više novca nego što je to obično slučaj, često nastoji zadržati bogatstvo unutar obitelji. Jedan od načina za postizanje toga cilja bio je sklapanje brakova unutar obitelji. Rothschildi su često koristili ovu strategiju kako bi spriječili druge osobe da uđu u obitelj i podijele bogatstvo. Iako se mnogima to čini neprihvatljivim, to je bila uspješna financijska strategija za njih. Osnivač obitelji, Mayer Amschel Rothschild, postavio je temelje dinastije tako da su ženski članovi obitelji Rothschild bili ograničeni u izboru supružnika kako bi se očuvalo naslijeđeno bogatstvo.

Želja za moći

Mnogi članovi obitelji Rothschild težili su vlasti u svojim zemljama i smatrali su se iznad zakona i zakonodavaca. Amschel Rothschild navodno je jednom izjavio: “Dajte mi kontrolu nad ekonomijom zemlje i nije mi važno tko donosi zakone”. To ukazuje na njihovo uvjerenje da im novac daje moć da sami kroje pravila.

Neki tvrde da su Rothschildi i dalje određivali cijene zlata. Godine 2004., Nathan Mayer Rothschild i njegovi sinovi povukli su se iz poslovanja s plemenitim metalima, prepustivši svoje mjesto obitelji Barclay. Rothschildi su već od 1919. godine igrali ključnu ulogu u određivanju cijena zlata, redovito održavajući sastanke kako bi utvrdili cijenu. Tijekom gotovo osamdeset godina, ti sastanci su se održavali u uredima Nathana Mayera Rothschilda.

Navodni sotonisti

Jedna od najkontroverznijih tvrdnji o Rothschildima odnosi se na njihovo povezivanje sa štovanjem Sotone. Svjedoci su tvrdili da su vidjeli znakove povezane s tim obredima kada su posjetili njihove domove. Rothschildi su, navodno, na svojem stolu čuvali rezervirano mjesto za “Gospodara Tame,” a nitko drugi nije smio sjediti na tom mjestu. Iako je teško potvrditi ovu tvrdnju, ona se pojavljuje u više izvora. Dodatnu misterioznost dodaje činjenica da su neki članovi Rothschild obitelji potpisivali svoje ime s pečatom kralja Solomona, koji se tradicionalno smatra simbolom židovstva, ali je također bio povezan s okultizmom.

Čudne zabave

Rothschildi su također bili poznati po svojim neobičnim zabavama koje su poticale glasine o tajnim društvima poput Iluminata. Pozivnice za te zabave bile su poslane unatrag, zahtijevajući da gosti koriste ogledalo kako bi vidjeli informacije na pozivnici. Kada bi stigli, svjetla na kući bi postala jarko crvena. Mnoge od tih zabava uključivale su čudne kostimirane kodekse, uključujući nošenje životinja na glavama i maske s više lica. Također su pokazivali poseban interes za kaveze za ptice, možda zbog prijateljstva s umjetnikom Salvadorom Dalijem.

Unatoč svim kontroverzama, Rothschildi ostaju najbogatija obitelj u povijesti, iako se njihovo stvarno bogatstvo često procjenjuje na bilijune dolara. Njihova misteriozna povijest i tajne priče oko njihovih aktivnosti nastavit će intrigirati ljude širom svijeta.