Naučno potvrđeno: Muškarci više vole krupnije žene, a razlog će vas sigurno iznenaditi

U zanimljivom istraživanju koje je provedeno na jednom britanskom univerzitetu, pokazalo se da muškarci, kada se nađu u kriznim situacijama u životu, više vole krupnije žene! U eksperimentalnoj studiji prije nekoliko godina naučnici sa Univerziteta Westminster intervjuirali su pola ispitanika postavljajući im pitanja koja povećavaju nivo stresa, dok su ostali odgovarali na banalna pitanja koja ne utječu na stres.

Nakon toga, obje grupe ispitanika su pogledale fotografije različitih žena, od vrlo mršavih do onih korpulentnih. Muškarci koji su imali povećan nivo stresa nakon intervjua preferirali su žene sa krupnijom figurom.

“Muškarci uvijek biraju ‘karakteristike zrelijeg izgleda’ u nepovoljnim trenucima svog života. Čini se da je oblik tijela važan znak fizičke i psihičke zrelosti”, objasnio je autor studije, dr. Viren Svami.

Oni koji nisu sudjeleovali u intervjuu, koji podiže nivo stresa, naveli su da su mršavije žene, poput Angeline Jolie, privlačnije. Ovo, kažu naučnici, objašnjava i činjenicu da se u “primitivnim” kulturama, gdje većina stanovnika ima nedostatak sredstava za život, posebno cijene ženske obline.

Jedna druga britanska studija otkrila je da 89% muškaraca više voli da legne u krevet pored nešto krupnijih žena. S druge strane, 68% žena misli da su krupniji muškarci bolji i nježniji partneri, prenosi net.hr.

U većini anketa ovog tipa muškarci su odgovorili su isto, a to je da žena sa viškom na kostima izgleda zdravije.

Kakav je vaš stav po ovom pitanju?