Napunila 107 godina i poručila ženama: “Za sretan i dug život, BJEŽITE od ove 2 stvari!”

Ona je doživela 107. godinu i sada ima potpuno pravo posavjetovati nas šta je dobro za naše zdravlje, a šta, ipak, ne.

Naravno, način života dosta utječe na to. Zdrava ishrana, način na koji provodimo vrijeme, izlaganje stresu i slično. Ova žena ima 107 godina i ona govori o tome šta joj je pomoglo doživjeti tolike godine. Navodi da trebamo izbjegavati alkohol, alkohol je štetan. Uništava nas , ali i druge koji su u našoj blizini.

Uništava nas i psihički, a to nije mala stvar. Bolje bježite od toga. Kaže da vjeruje u to da je njeno nekonzumiranje alkohola utjecalo na to da je bila zdrava i doživjela ove godine. Zdravo se hranila, kretala i pazila na sebe. Također je rekla nešto što je mnoge nasmijalo, a to je da to što dugo živi sama ima dobar efekat. Naime, ona je udovica koja dugo živi sama.

Kaže da trebamo birati s kim ćemo provoditi vrijeme. To i jest tako. Ukoliko provodimo dosta vremena sa negativnim osobama, pod stresom smo, iscrpljeni smo, nećemo biti dobro. Zato se okružite pozitivnim ljudima koji će vas nasmijavati, izvlačiti najbolje iz vas.

Tako ćemo biti sretniji i ispunjeniji. Ova žena kaže da je sretna jer ima unuka koji brine o njoj.

Kaže da se hrani zdravo: zelenim povrćem, voćem, zobenim pahuljicama i klicama. Za doručak jedite žitarice ili musli s klicama i nemasnim jogurtom. Nakon nekoliko dana osjećat ćete se snažnije. Izmasirajte cijelo tijelo prije polaska na posao i to pomoću masažne rukavice za kupanje.

Nakon masaže se istuširajte i potom nanesite mlijeko ili ulje za tijelo. Ispravite leđa dok sjedite ili hodate i umor će nestati, jer nepravilnim sjedenjem i držanjem pritišćete unutrašnje organe i na taj način opterećujete tijelo.

Izvor: krstarica.com