MOZGALICA: Napadač otima avion sa 10 putnika

U nekim slučajevima snažna odlučnost u rješavanju mozgalice može biti korisna jer vam može pomoći da usredotočite svoje napore i kritički razmišljate o pruženim tragovima. Međutim, u drugim slučajevima, prevelika odlučnost može dovesti do tvrdoglavosti i spriječiti vas da razmotrite druge mogućnosti ili da rješenje vidite iz druge perspektive. Važno je pronaći ravnotežu između odlučnosti i fleksibilnosti kako biste uspješno riješili mozgalicu.

Današnja mozgalica glasi:

Napadač otima avion sa 10 putnika, a u avionu ima puno zlata. Nakon razgovora o zlatu, upitao je vladine ljude za 11 padobrana. Eliminirao je sve putnike da ga nitko ne može identificirati, uzeo jedan padobran i skočio. Je li bio glup što je tražio 11 padobrana, ako treba samo jedan? Zašto je tražio 11?

Rješenje ispod slike!

Bio je genijalan.

Moguće objašnjenje:

Moguće je da je napadač tražio 11 padobrana jer je agente pokušavao zavarati da je u avionu bilo 11 ljudi. To bi mu dalo vremena da pobjegne, a da ga ne identificiraju. Također je moguće da je htio imati dodatni padobran kao rezervu u slučaju da nešto pođe po zlu s prvim. U svakom slučaju, bio je to proračunat rizik koji je preuzeo kako bi postigao svoj ciljeve.

Pravi odgovor:

Službenici su sigurno mislili da skače s taocem, nikad ne bi riskirali da mu daju neispravan padobran.