Kako su popularni proizvodi izgledali kada su prvi put lansirani, donosimo 10 najboljih!

Evolucija je stalna pojava. Ako se to može dogoditi kod ljudi, zamislite brzinu kojom bi se stvari, koje su stvorili ljudi, mogle evoluirati.

Svake godine brendovi lansiraju noviju, ažuriranu verziju svojih proizvoda i većina nas je uvijek zainteresirana za nadogradnje.

Međutim, nakon godina nadogradnje i razvoja, zaboravljamo kako je proizvod zapravo izgledao kada je sve počelo.

Pogledajte deset proizvoda čije će vas originalne verzije oduševiti!

FORD AUTO

brightside.me

Prvi Fordov automobil bio je karavan sa zaista velikim točkovima i prilično elegantnom konstrukcijom. I danas, Ford, kao brend, vjeruje u moderne automobile, ali malo nas vjeruje da je tako mega proizvođač automobila prvi započeo svoj posao.

SAMSUNG TV

brightside.me

Samsung je jedan od najpoznatijih brendova elektronike na svijetu. Od televizora do mobilnih telefona, ovi ljudi praktički stvaraju sve. Današnji Samsung televizori su prešli na LED-ove sa punim HD iskustvom, međutim, to nije bio slučaj kada su prvi put predstavljeni 1976. godine u Koreji. Ovaj TV sa kutijom pod nazivom P-3202 bio je naširoko prodavan u Seoulu.

MICROSOFT

brightside.me

Ako već neko vrijeme koristite računala i radite na Windowsu, vjerojatno ste s vremena na vrijeme vidjeli ažuriranja Microsofta. Ali zamislite da je u nekom trenutku ovaj softverski interface izgledao šareno kao ova slika. Mogla bi posramiti svaku dugu.

SIEMENS MOBILE

brightside.me

Nazvan Siemens Mobiletelefon C1, ovaj prenosivi telefon bio je fascinantan za većinu ljudi. Lansiran 1985. godine, a ubrzo nakon toga stekao je slavu. Godinama razvoja i testiranja kasnije, mobiteli zapravo izgledaju kao onaj koji možda držite dok ovo čitate.

IKEA

brightside.me

Tko ne voli IKEA-u? Pa, ova mega prodavnica namještaja, višenamjenska, je počela sa radom 1940-ih da bi osnivač Ingvar Kamprad mogao publici predstaviti namještaj koji se samostalno sklapa. Tada je ovo bio jedan od prvih kreativaca koje je tvrtka ikada objavila. Danas, IKEA-ini modeli oglašavanja prešli su s ovih jednostavnih stilova na šik i preko većine društvenih, mobilnih platformi za reklame.

CANON

brightside.me

Ovaj brend fotoaparata je imao prilično skroman početak davne 1937. godine. S pravom, danas nakon svih ovih desetljeća, Canon ima rješenje za svaki problem fotografije. Međutim, kada je prvi put počelo, ovako je izgledalo. Moramo priznati da je ipak prilično elegantan.

HP LAPTOP

brightside.me

Laptopi su danas elegantni, šareni, a ovih dana možete čak i prilagoditi veličine ekrana. Međutim, ranije to nije bio slučaj. Prvi HP laptop koji je ikada izašao bio je prilično glomazna jedinica u stilu aktovke sa zaista sićušnim ekranom. Činilo se kao da su kompjuter i pisaći stroj nevoljno vjenčani i dobili su dijete.

VOGUE COVER

brightside.me

Veliki novac ide u fotografiranje za magazine i stvari postaju nečuvene u svijetu mode, međutim, nije sve počelo tako. Jedan od najvećih brendova modnih i lifestyle magazina, Vogue, imao je prilično skromne početke, a moramo reći i sasvim viktorijansku temu za svoja snimanja.

COLGATE

brightside.me

Prije nego što su paste za zube nastale, to je bio zubni prah. Colgateu, koji je savladao ovu umjetnost proizvoda za njegu zubi od 1873. godine, već je išlo prilično glatko u ovom svijetu. Ambalaža je bila super, moramo priznati, zar ne?

ZAŠTITA

brightside.me

Ova zaštitna kontracepcija danas izgleda mnogo bolje od onoga kako je izgledala 1600-ih godina. Očigledno, prvo je napravljen u Švedskoj od ovčje kože i morala se kuhati u vrućoj vodi kako bi se spriječile venerične bolesti.