Evo koliko puta tjedno je dovoljno za sreću, šokirat ćete se

Jedno od najčešćih pitanja u vezi sa sek*om jest koliko se*s je zapravo dovoljno. Evo odgovora…

Prva stvar koju trebate znati jest da ako se uopćte ovo pitate to znači da razmišljate o se*su na pogrešan način ili vaše potrebe nisu zadovoljene. Nema sumnje da je se*s jedan od ključnih faktora veze i prema njemu često mjerimo koliko smo zadovoljni vezom. Ipak, točan broj po pitanju “prave količine se*sa” ne postoji.

Naučnici su dokazali da postoje određene faze veze u kojima se učestalost se*sa mijenja. Helen E. Fisher je još 1998. objavila tada revolucionarno istraživanje koje je utvrdilo tri faze u svim dugoročnim vezama: požuda, privlačnost i privrženost.

Pogađate, u prvoj se fazi se*sate se kao zečevi, u drugoj se i dalje puno se*sate, ali možda manje intenzivno, a u trećoj se*s zamjenjujete maženjem i nježnostima. U tome nema ništa loše, to je prirodni tijek svakog odnosa.

Drugo istraživanje pokazalo kako se svega 5% parova se*sa četiri puta tjedno ili češće, a čak cijela jedna trećina se se*sa rjeđe od jednom mjesečno. Stoga, vrijeme je da se pomirimo s tim da ne postoji sat kojim bismo mogli izmjeriti sreću u našoj vezi.