Doktori otkrili koliko često treba mijenjati donji veš pa zaprepastili javnost, tko još to radi?

Istraživanje provedeno od strane jedne korisnice TikToka otkriva koliko često ljudi mijenjaju i ulažu u svoje donje rublje.

Mnogi zanemaruju redovitu promjenu donjeg rublja, čime se otvara prostor za razne zdravstvene poteškoće. Stručnjaci tvrde da donje rublje ne bi trebalo imati dulje od godinu dana.

Ginekolog Chavone Momon-Nelson ima drugačije stajalište, ističući da ne postoji univerzalno pravilo o odbacivanju donjeg rublja nakon određenog razdoblja, ali naglašava važnost održavanja higijene.

Rasprava na društvenim mrežama pokazala je da pojedini korisnici ne pamte kada su posljednji put kupili donje rublje te da nose iste komade već godinama.

“Na fakultetu sam i još uvijek nosim gaćice iz sedmog razreda.”

“Već pet godina nosim iste gaćice.”

“Imam starije donje rublje od svih u komentarima.”

“Čekaj, nitko mi to nije rekao. Čuvam ih dok se ne poderu.”

“Tko mijenja donje rublje tako često??”

Šokantno je otkriće da se velik broj korisnika, koji su podijelili komentare, ne sjeća kada su zadnji put kupili nove gaćice te nose iste već godinama dok se ne istroše. Neki su dodali da, isto tako, kupuju nove komade, ali zadržavaju i neke stare jer su im kvalitetni i omiljeni.

Stručnjaci se slažu da je ključno redovito prati donje rublje u toplom sapunu kako bi se eliminirale bakterije te napominju da starije rublje nije nužno potrebno odbaciti, osim ako to zaista nije potrebno.