DA LJUDI OVO ZNAJU, DO 80% RAZVODA NE BI DOŠLO: SVAKI BRAK IMA 7 FAZA! EVO O ČEMU JE RIJEČ!

Šta je potrebno za uspješan brak?

Svatko od nas sam bira partnera/partnericu za cijeli život. Međutim, da bismo osjetili pravu ljubav, prvo se moramo sprijateljiti, pa tek onda zaljubiti. Ako ste se prvo zaljubili, teško da ćete biti svjesni prednosti vaše veze, kada se prvi plamen ugasi. Za sve, pa i za ljubav, potrebno je strpljenje, piše sti.kurir.rs.

Svaka veza se sastoji od 7 faza koje nas dovode do prave ljubavi:

1. Ushićenje – Za vas je vaš partner idealan. Gdje god pogledate vidite ljubav i harmoniju. Parovi su toliko opčinjeni tom ljubavlju da ništa drugo ne primjećuju.

2. Prezasićenje – U ovoj fazi počinjete razumno gledati na partnera i vašu vezu. Počinjete se ponašati prirodnije i opuštenije.

3. Gađenje – Neizbježna u svakoj vezi. Počinje svađa, otkrivaju se nedostaci partnera. Čini vam se da je najlakše raskinuti. Nakon raskida opet ćete ući u fazu ushićenja sa drugom vezom, pa trećom i tako redom… Ali ako prebrodite ovu fazu, dolazi ona bolja…

4. Strpljenje – Partneri stječu mudrost. Svađe nisu toliko dramatične, znate da se veza treba i mora nastaviti.

5. Dužnost ili poštovanje – Prva faza istinske ljubavi, jer prije toga nije ni bilo prave ljubavi. Partneri shvaćaju svoju odgovornost, ne razmišljaju o raskidu, nego o nečemu trajnijem.

6. Faza prijateljstva – Partneri se zbližavaju. Oni su jedno drugom najbolji prijatelji. Ova faza otvara put ka istinskoj ljubavi.

7. Faza istinske ljubavi – Svaka veza mora proći ovih 6 prethodnih faza da bi došla do faze istinske ljubavi. Prava ljubav nije nešto što nam padne s neba, na pravoj ljubavi treba raditi.

Ako želite imati pravu, odraslu ljubav i vezu koja traje, trebate se malo i pomučiti.