6 stvari koje psi mogu predvidjeti mnogo prije nego što se dogode

Mnogo je razloga zašto ova stvorenja nazivamo svojim najboljim prijateljima.

Ljudi vole životinje, bez sumnje, ali psi su posebni.

Oni mogu predvidjeti mnoge situacije, stoga često pomažu čovjeku.

unsplash.com

U nastavku pogledajte o čemu se radi.

1. Potresi

Od davnina je poznato da psi mogu osjetiti potres. Znalo se dogoditi da pas pobjegne nekoliko trenutaka prije potresa. U nekim slučajevima jednostavno se počnu čudno ponašati i pobjegnu na neka sigurnija mjesta poput brda.

2. Epileptički napadaji

Psi su sposobni upozoriti osobu prije nego što se dogodi epileptični napadaj. Ponekad se dogodi da priđu vlasnicima i pruže im pomoć.

unsplash.com

3. Trudnoća i porod

Životinje imaju puno razvijenija osjetila od ljudi. Kada se žensko tijelo mijenja, mijenjaju se i njeni hormoni, a time i miris. Iako mi to često niti ne primjećujemo, psi ipak jesu.

To je razlog zašto znaju da je žena trudna i ponašaju se prema njoj drugačije. Žele je zaštititi i ne dopustiti da joj se išta dogodi. Psi prije porođaja često znaju da će se to dogoditi pa na sve načine nastoje ženu obavijestiti o tome.

4. Bolesti

Naši najbolji prijatelji mogu otkriti i neke druge bolesti kod ljudi. Za neke se čak smatra da mogu otkriti rak.

5. Raspoloženja

Ovo je razlog zbog kojeg toliko cijenimo pse. Uvijek primijete kada smo tužni i nije nam ni do čega. Tada su uz nas i pružaju nam podršku.

unsplash.com

6. Psi znaju kada ćete se vratiti

Oni poznaju našu rutinu bolje nego što možemo zamisliti. Vrlo su pažljivi i prate svaki naš korak. Psi imaju nevjerojatan njuh koji im omogućuje da nas “osjete” mnogo prije nego što stignemo.

Jasno je da su psi danas dio obitelji i zaslužuju svu našu pažnju i ljubav.